TOMBES DE VILAMOROS B-NAVÀS-BAGES-BARCELONA-

Fa temps que vaig visitar i publicar la tomba de Vilamoros, però darrerament he tingut coneixement de què a la mateixa zona hi ha altres sepultures.
Aquestes estan situades dins del bosc, molt a prop d’uns camps de conreu i a una distància d’uns 250 mts al nord de la tomba de Vilamoros.

Es tracta de dues sepultures excavades a la roca, una sencera pertany a un infant, té una regata excavada al seu costat esquerre i que envolta part del cap, la finalitat d’aquesta seria desviar l’aigua de la pluja.

L’altra tomba situada a continuació està escapçada i només conserva la part dels peus per tal motiu no es pot assegurar si era també infantil, però per l’aspecte, sembla més aviat que devia ser d’adult.

El bloc de pedra on estan excavades està desplaçat del seu lloc original, però les sepultures continuant conservant l’orientació habitual, a l’est els peus i el cap a l’oest, són de forma ovalada.

Com sempre a falta de més dades haurem d’enquadrar-les a l’època altmedieval.

ACCÈS:

Circulant per l’autovia C-16 (Eix del Llobregat) de Manresa a Berga, prendrem la sortida núm. 71 (Navàs) a la rotonda, agafeu la segona sortida direcció Navàs, a 1 km., ja dins del poble ens desviarem cap a l’esquerra, carrer amb les indicacions del Mujal/sant Cugat/Castelladral. Carretera asfaltada, a 10,5 km arribarem a un encreuament, a la dreta aniríem a Serrateix, però nosaltres anirem a l’esquerra, a 300 mts, deixarem a mà dreta el desviament que puja a Castelladral i seguirem rectes durant 250 mts i ens desviarem a mà esquerra per una pista de terra en direcció sud-est  (41°53’54.4″N 1°46’51.8″E) que duu a diverses masies, seguirem aquest camí sempre agafant la pista principal a una distància d’1,9 km agafarem el camí de l’esquerra una mica més desdibuixat i seguirem 400 mts fins que a l’esquerra tindrem uns camps de conreu, aquí aparcarem, a mà dreta a una distància de 60 mts, trobaríem la sepultura de Vilamoros, però ara anirem a cercar unes altres tombes que he conegut recentment.

Anirem a l’esquerra direcció nord per la vora dels camps de conreu, fins al tercer camp, aleshores el resseguirem a la dreta fins al final, on ens endinsarem al bosc i a tan sols uns 30 mts trobarem la roca on són excavades aquestes sepultures.

COORDENADES:

WGS 84 41°53’26.5″N 1°47’38.2″E

MÉS INFORMACIÓ:

https://patrimonicultural.diba.cat/element/vilamoros

Deja un comentario

Este sitio utiliza Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.