NECRÒPOLIS DE LA TORRE DE ST MARIA-ALMENAR-SEGRIÀ-LLEIDA-

Primer de tot voldria comentar que aquest jaciment ho vaig conèixer per l’Enciclopèdia Catalana del seu volum XXIV de la Catalunya Romànica, pàgina 117.

En l’apartat més informació podeu trobar un enllaç per consultar-lo en la web.

De fet, no sé si parlaré del mateix jaciment, doncs hi ha algunes diferències.

Primer ells el situen a 500 metres de la carretera N-230 en aquest indret no hi ha cap turó rocós, el vaig trobar a la mateixa pista a 1,2 km.

La mena d’escales que esmenten a la part oriental jo les vaig trobar al costat de migdia, un cop enfilat al damunt, només vaig veure un parell de tombes excavades al sol rocós, eren d’adult i situades paral·lelament, estaven totalment cobertes per sediments i herbes, Orientades correctament Est-Oest.

A ponent no vaig veure sitges, tal com esmenten a l’enciclopedia, aquest espai forma part dels terrenys d’una granja, està vallat hi havia gossos.

Dalt d’aquest rocam sí que hi ha deixalles i runes.

De totes maneres crec que es tracta del mateix jaciment.

ACCÈS:

Ens acostem a veure el jaciment per la A-2 des de Barcelona a Lleida, fins a la sortida 462 on agafem la direcció Torrefarrera i Rosselló N-230, circulem per aquesta carretera durant 12,5 km, ens falten uns 100 mts per arribar al punt quilomètric núm. 18, a l’esquerra tenim una casa coneguda per la Torre de Jordana, nosaltres anirem a mà dreta per una pista de terra, aviat travessem el canal de Pinyana i a una distància d’1,2 km des del començament de la pista, tot just després d’haver passat una granja a mà dreta i tocant a ella trobem el turó rocós, dalt d’aquest, està el jaciment. Quan s’acaba el turó entrarem a mà dreta i aparcarem, és en aquest costat que dona al sud on trobarem unes roques esglaonades que ens permetran enfilar-nos al damunt.

COORDENADES:

WGS 84 41°46’06.8″N 0°35’49.0″E

MÉS INFORMACIÓ:

https://www.enciclopedia.cat/catalunya-romanica/necropoli-de-la-torre-de-santa-maria-almenar

Deja un comentario

Este sitio utiliza Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.