Tombes de Vernet (tossal IV) Vernet-Artesa de Segre (La Noguera) Lleida

Els tossals de Vernet son petits turons rodejats de camps de conreu situats en el terme de Vernet, delimitats per un triangle format en un costat per la carretera que de Vernet porta a Baldomà, un altre costat es el format per la pista que d’ aquesta carrera, a l’alçada de la font de Sant Pere porta a Alentorn, i el costat que falta el forma la pista de terra que de Vernet porta a Alentorn, conegut com el camí de les vinyes fins a creuar-se amb la pista abans esmentada. (veure mapa adjunt).

Es tracta de quatre sepultures excavades a la roca. Seguin la mateixa identificació que l’associació cultural La Roureda, estan numerades d’esquerra a dreta mirant des del tossal cap a fora.

De la sepultura nº 1 nomes en queda la meitat esta partida longitudinalment i es fàcil que passi desapercebuda, té una llargada de 1,69m.


Tomba nº2 esta a la dreta de la tomba anterior, no es conserva sencera, esta partida pels peus,i al  igual que les altres es una sepultura d’adult.


Mes a la dreta i separada de aquesta uns quatre metres, trobem la tomba nº 3 es de tipologia trapezoïdal i fa 1,97m de llargada.


Per ultim la sepultura situada a la dreta del tot es la numerada nº4, mesura 1,9m i es ovalada.


ACCÉS:

Sortim de Vernet per la carretera que du a Baldomà, i a uns 700m cal agafar un camí a ma dreta que seguirem uns 600m fins que s’acaba davant del tossal on son les sepultures, desconec si es pot transitar en vehicle per aquest camí de totes maneres la distancia es molt curta la podem fer a peu. També es pot arribar des del tossal nºIII travessant un camp de conreu cap l’Oest. Una altra opció es continuar per la carretera de Baldomá i agafar després la pista que du a Alentorn i entrar al tossal per la part de darrere.

L’existència d’aquestes tombes així com totes les de La Noguera les vaig conèixer gracies a la pagina

www.ac-laroureda.com/

Els dibuixos de les tombes també son de la mateixa pagina

Cartografia propietat d L’Institut Cartogràfic de Catalunya


Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.